Ders Çalışırken Nasıl Motive Olurum ?

ders-calisirken-nasil-motive-olurum

Ders Çalışırken Nasıl Motive Olurum ?


Arkadaşlar burada size anlatacaklarım tamamen kendime Dikey Geçiş Sınavı için Ders Çalışırken Nasıl Motive Olurum ? sorununu sorduğum ve cevabını uygulayıp etkisini gördüğüm tekniklerdir. Eklemek istediğiniz bir şey olursa yorum olarak adınız ile birlikte belirtirseniz bende yazımda sizin adınız ile eklerim ve diğer arkadaşlarda faydalanır.

Arkadaşlar öncelikle ders çalışmadan önce yapmamız gereken tek şey var belki bunu bir çok kez duydunuz ama HEDEF belirlemek çok önemli çünkü bu bizi bazen öyle noktalardan döndürecek ki yararını çok göreceksiniz.
nasil-hedef-belirlerim

HEDEF




  • Hedef belirlerken hangi bölüm yada üniversite olduğu önemli değil çünkü oraya giden insanların sizden hiçbir farklı olmadığını unutmayınız.
  • Sevmediğimiz dersleri yardım alarak çalışmalısınız. Bunun en faydalısı sevdiğiniz bir kişiden alınan yardımdır.
  • Özellikle matematik ile aranız kötüyse çözemediğiniz sorularda moralinizi bozmamaya çalışınız hep olumlu düşünüp hangi noktayı gözden kaçırdığınızı anlamaya çalışınız.
  • Temeliniz olmayan bir konuya üst seviye bir kitaptan çalışmayınız. En basit ve anlayabileceğiniz kitap sizin için en motive edici ve öğretici olacaktır.
  • Hiç bir derse ben bunu yapamıyorum diye bakmayınız, sözel, eşit ağırlık,sayısal yada meslek çıkışlı olmanız sizi sadece 1 puan geriye götürür bunu da herkes den 1 puan fazla çalışarak telafi edebilirsiniz. 
  • Aranızı kötü olduğu bir dersi ders çalışma programlarınızda 20-30 dakikadan sonra 5-10 dakika ara verecek şekilde ayarlamanız sizin sıkılmamanızı sağlayacaktır.
  • Ders çalışma aralarında sevdiğiniz bir işi yapınız. Bu müzik dinlemek olur, sevdiğiniz biri ile konuşmak yada bir şeyler atıştırmak bile olabilir. Size tavsiyem HEDEFinizdeki üniversite hakkında araştırma yapınız bu sizin derse geri dönmenizde çok büyük etken olacaktır.
  • Ne zaman ders çalışmaktan sıkıldığınızı yada dersi yapamadığınızı düşünürseniz HEDEFinizi aklınıza getiriniz. 
Şimdilik tavsiyelerim bu kadar arkadaşlar. Yukarıda belirttiğim şeylerin hiç biri hakkında araştırma yapmadım, kendi yaptıklarımı anlatma ihtiyacı duydum ama bununla ilgili bilimsel araştırmalar yapıp tekrar bu konuyu dile getirmek istiyorum. UNUTMAYIN HEDEFİNİZ YILDIZLAR OLSUN GİDEMEZSENİZ BİLE YÜKSELMİŞ OLURSUNUZ!


Paylaşki Herkes Faydalansın :)

2 yorum:

  1. Dikey geçiş Sinavi hakkinda araştırma yaparken buraya kadar geldim motivasyon sorunu bende de var ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blogumuz yavaş yavaş seviliyor motivasyon soru bu aslında hherkes de olan birşey ama onu aşmak en önemlisi bunun için yukarıda dediğim gibi hedefinize sarilmalisiniz.

      Sil