Çanakkale 18 Mart Üniversite Nasıldır?

Merhaba arkadaşlar,
Şimdi sizlere önlisans bölümünü okuduğum ÇOMÜ nün kısaca tanıtımını yapmaya çalışacağım.

3 Temmuz 1992 de kurulan üniversitemiz SCIMAGO 2012 Raporunda en iyi ilk 1500 üniversite arasında yer almıştır. Üniversite Çanakkale ilinde bulunmaktadır ve merkezde Terzioğlu Kampüsü ve Anafartalar Kampüsü şeklinde iki kampüsü barındırmaktadır. Terzioğlu Kampüsü ana kampüstür ve oldukça geniş bir alana yayılmaktadır. Şehir merkezine 10-15 dakikalık bir uzaklıkta bulunmaktadır. İçinde Mühendislik, Ziraat, Tıp, Fen Edebiyat gibi bir çok fakülte barındırmaktadır. Terzioğlu Kampüsü bayır diye tabir edebileceğimiz bir yere inşa edilmiştir ve üniversitenin bir çok binası hizmette olduğu gibi bir çok binası da yeni yeni yapılmaktadır ve gün geçtikçe projesine uygun şeklini almaktadır. Anafartalar kampüsü ile şehrin hemen içerisinde bulunan bir kampüstür ve muhtemelen sizin lisenizin bahçesinden biraz daha büyüktür. İçerisinde sadece eğitim fakülteleri bulunduğu için eğitim kampüsü de denir. Bu kampüsün en avantajlı yanı şehrin içinde ve denize oldukça yakın olmasıdır. Eğitim olarak bir değer vermem söz konusu değil çünkü her bölüm kendi içinde farklılıklar gösteriyor ama kendi bölümümden bütün üniversiteye uyarlama yaparsam her üniversitede olan hocalar, egoları ve madur öğrenciler mevcut.

Ayazma



Genel olarak binalar hakkında bilgi verdikten sonra şimdi sıra geldi en çok merak edilen konuya yaşam koşulları,kira ve esnafın öğrenci tutumuna.  
Çanakkale şehri geçimini çoğunlukla askeriye ve öğrenciden sağlamaktadır ve bir çok ilde olduğu gibi bu ildede öğrencinin cebine gözlerini dikmiş kişiler bulunmaktadır. Ev kiraları özellikle son 2 yıldır yükselmiş olup 1+1 500-600, 2+1 450+550, 3+1 300,500 arası değişmektedir. Tabi bu fiyatlardan farklı ev bulmanızın da imkanı var, birde ev sahibiniz iyi niyetli ve öğrencinin cebine göz dikmemiş biri ise şehirde en şanslı kişiler arasındasınız demektir.


Asos


Çanakkale genel olarak tarihi ile bilinmektedir ve gerçekten gezilip görülecek bir çok yeri vardır. Size özellikle gitmeniz gereken yerlerden bir kaç tane söylemek istersem eğer bunların başında ASOS, AYAZMA, GEYİKLİ ve ADALAR olacaktır. Burada anlatacaklarım sizi tatmin etmeyeceği için hiç oralara girmiyorum ama google amcadan biraz bi araştırma ile kolaylıkla ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.


Çanakkale hakkında anlatacak çok şey olmasına rağmen yazımı kısa tutmak istiyorum çünkü ne kadar anlatırsam anlatayım Çanakkaleyi yaşamadan bilemezsiniz.

ÇOMÜ TANITIM



Paylaşki Herkes Faydalansın :)

0 yorum

Anonim Olarak Yorum Yazarken Adını eklemeyi unutma =)