Dikey Geçiş Hakkında Sıkça Sorulan Sorular-1

dgs-rehberlik

Dgs Hakkında Sıkça Sorulan Sorular



1) DGS sınavına kimler başvura bilir ?


  • Alttan dersi olsa dahi son sınıfa gelmiş ve mezun olmuş Önlisans mezunu herkes girebilir. FAKAT altan dersi olan birisi DGS'yi kazanır ve kayıt işlemlerine kadar mezun durumuna gelmezse DGS ile kazandığı okuluna kayıt yaptıramaz.

2) DGS kaç kez girebiliriz?

  • Dikey Geçiş Sınavına istediğiniz kadar girebilirsiniz. Bununla ilgili belirli sınırlamalar kaldırılmıştır.

3) DGS Şartlı kayıt nedir ?


  • YÖK tarafından bu yıl  da kabul edilen ve kayıt zamanında çeşitli nedenlerden dolayı ( Bütünleme,staj, tek ders gibi son sınavlarını vermeleri halinde mezun durumuna düşecek öğrenciler ) yetiştiremeyenlere verdiği ek 6 aylık bir süredir. Şart Kayıt ilk kez 2010'da yürürlüğe girmiştir fakat yönetmelikte bulunmasına rağmen YÖK hersene Şartlı kayıt Onayı verirse işleme alınır ve en son 2014 de yürürlüğe girmiştir.

4) Dikey Geçiş Sınavı sonrası muaflık durumu

  • Bu sorunun cevabını kimse veremez. Çünkü bu sorunun cevabı tamamen kayıt olacağınız üniversitenin ders içeri ile mezun olduğunuz üniversitenin ders içeriğinin uyup uymaması ve varsa kayıt olacağınız üniversitenin özel koşullar doğrultusunda belirlenen bir durumdur.

5) Dikey Geçiş yapanlar kaçıncı sınıftan başlıyor ?

  • Bu durum 4 madde ile paralel ilerleyen bir durumdur ve kazandığının üniversitenin saydığı dersler haricinde müfredatında olan  dersleri almanız ile alakalıdır. Yani diyelim üniversite 4 dersinizi saydı ve bu dersleriniz 1 sınıftan 2, 2 sınıftan 2 tane olacak şekilde bu durumda siz 1 sınıf derslerini alırsınız ve Ders kredinizde hala ders almak için yer varsa üst dönemden ders alırsınız.

Yazının devamı için lütfen Buraya Tıklayınız.

Paylaşki Herkes Faydalansın :)

0 yorum

Anonim Olarak Yorum Yazarken Adını eklemeyi unutma =)